Journey to 25: силата на екипа, професионализма и неподправената страст

Journey to 25: силата на екипа, професионализма и неподправената страст

Бизнес форумът “From Recession to Reinvention” беше само началото на събитията, с които през 2024 г. отбелязваме нашата 25-а годишнина. Веднага след него беше време за “Journey to 25” – едно специално, колкото формално, толкова и чисто приятелско събиране на множество колеги от Немечек България и някои от най-важните представители на Nemetschek Group, Ricoh Europe и DocuWare.

Нашата тайна съставка

Отличният повод и празничното настроение бяха и добра възможност да си припомним защо вече толкова десетилетия именно нашата компания е предпочитан партньор на световни ИТ лидери. Това беше и точният момент, в който нашите партньори да ни разкажат за началото на сътрудничеството с Немечек България, здравите основи, на което то стои и пътят, който вървим заедно.

Основна цел на “Journey to 25” беше да не забравяме какво ни прави успешни като екип, да не изпускаме от ръце нашата "тайна съставка", да не заравяме в ежедневните задачи страстта, с която се отличаваме. Или, както умело обобщи изпълнителният директор на компанията Георги Брашнаров:

"Благодаря на всички вас, колеги. Защото тези празненства нямаше да се случат без вас. Знам, че е малко клиширано и всяка компания го казва – "Благодаря ви за усърдната работа." Аз ще кажа обаче и нещо повече – благодаря ви за тайната съставка, която ни движи напред вече 25 години. За вашето дълбоко лично отношение към Немечек България. За страстта ви. За огромния ангажимент, който показвате към удовлетвореността на нашите партньори и клиенти. Надявам се винаги да поддържате тази искра в сърцата ви – тя ни прави успешни заедно."

Основите на партньорството

Сред специалните гости на “Journey to 25“ беше и Курт Добич, понастоящем председател на надзорния съвет на Nemetschek Group. В края на далечната 1998 г. Добич е сред първите, които работят тясно с новосъздадената Немечек България. Неслучайно той е сред хората, които могат да направят най-ясна оценка на постигнатото от нашите две компании през последния четвърт век.

"Помня, че се запознахме с професор Немечек през ноември 1997 г. Намерихме достатъчно общи черти и решихме да работим заедно. Той ми каза – "Моята компания вече е страхотна, но искам заедно да развием нейния потенциал." Една от първите стъпки в тази посока дойде само година по-късно с решението да открием наш развоен център в София. Реализирахме това заедно с Георги Брашнаров, без да знаем колко успешно ще се окаже това сътрудничество. Така аз научих един от важните уроци в живота си – как едно лесно на пръв поглед решение може да се окаже от огромно значение. И преди съм бил на гости в София, но държа да подчертая колко впечатлен съм от всичко, което виждам днес в Немечек България. Радвам се, че преди толкова много години това партньорство започна, защото то промени много съдби и подпомогна бизнеса на немалко компании."

Още за това дълго сътрудничеството имаше да сподели и самият професор Георг Немечек – една истинска легенда на световната софтуерна индустрия, както и един от основните фактори за самото създаване на нашата компания.

“Имам единствено добри спомени от дългото ни сътрудничество с Немечек България. Преди 25 години с Георги Брашнаров ни събра общата ни страст към новите технологии и желанието да разработваме възможно най-добрите продукти. С радост наблюдавах развитието на Немечек България и на вашия екип – вашият професионализъм и постоянен стремеж към иновации имат огромен принос към успехите на Nemetschek Group през последните десетилетия.”

Силата на страстта

Както сподели Георги Брашнаров, в основата на нашия успех винаги са били както професионализма и експертизата, така и нашата "тайна съставка" – страстта да постигаме повече, стремежът да сме по-добри. Можем единствено да се радваме, че нашите дългогодишни партньори виждат и оценяват това, осъзнавайки добавената стойност, което носи и за техните бизнеси. Това беше и в основата на изказването на Ив Падрин, изпълнителен директор на Nemetschek Group:

"Визионерство, стремеж към иновации и огромна страст. Това са основните характеристики на Nemetschek Group. Достатъчно е човек да прекара малко време с професионалистите от Немечек България, за да разбере, че това е основата и на вашата компания. Ние винаги сме знаели, че силните партньорства са безценни. Без съмнение големият екип на Немечек България вярва в абсолютно същото. Неслучайно нашите компании имат такива силна връзка вече 25 години. Щастлив съм, че можем да се уповаваме на вашата експертиза, на вашата страст и на вашата лоялност. Щастлив съм да ви поздравя с вашия рожден ден!"

Дейвид Милс, член на борда на Ricoh Europe, побърза да добави своята гледна точка – като професионалисти, който работи от сравнително скоро с Немечек България, но вече има ясно изградена представа за силата на нашата "тайна съставка".

"За първи път бях тук преди 4 години, след като Ricoh придоби DocuWare. Пристигнах за да свърша някои чисто административни задачи, но останах истински очарован от Немечек България. В София открих една страхотна компания, най-важният партньор на DocuWare, която носи един невероятен потенциал за Ricoh. Впечатлен съм и как само за няколко години DocuWare екипът тук нараства от 70 на над 100 човека – изключително свидетелство както за вашия професионализъм, така и за разрастването на системата, благодарение на вас. Изключителни благодарности от мен и от Ricoh на целия екип на Немечек България за вашия страхотен талант и страхотно отношение."

Една от централните презентации на “Journey to 25” несъмнено беше тази на Михаел Бергер – президент на DocuWare и много чест гост в софийския офис на нашата компания

"Добре дошли! Радвам се да ви видя всички! От мен, от DocuWare и от Ricoh искам да ви пожелая честита годишнина!", започна той на български. "Както виждате, толкова отдавна работя с Немечек България, че станах половин българин! Сметнах, че вече съм бил в София над 70 пъти – за по-кратко и за по-дълго. За някои хора работата е натоварваща, но се радвам да кажа, че за мен тя продължава да е удоволствие. И една от причините е възможността да работя със страхотните хора от DocuWare екипа на Немечек България. Никога не забравяйте, че вие сте неотменима част от нашата компания, че от 25 години нашите успехи са свързани най-вече с вас."  

Share this post on:


Related Articles